Show menu

Connor Schumacher is geïnteresseerd in wat dans ooit was, wat dans is en wat dans zou kunnen zijn. Daarbinnen ziet hij ruimte voor een revolutionair idee. Dus laten we vooral bewegen.

Connor Schumacher is danskunstenaar en artistiek leider van Stichting ARK, waarmee hij raves, movement classes en voorstellingen produceert, met als doel om mensen in beweging te zetten. Het is zijn diepe overtuiging dat onze maatschappij beter af zou zijn wanneer we elke dag zouden dansen. 

Je kunt Connor kennen van zijn voorstelling Funny Soft Happy & The Opposite, waarmee hij  in seizoen 2019-2020 de Nederlandse theaters op zijn kop zette. Ook maakte hij de voorstellingen Threesome (2019), OK Future (2017), The Fool (2018) en Boy Oh Boy (2012). Daarnaast nam hij deel aan de Europese onderzoeksprojecten Dancing Museums (2015-2017) en Empowering Dance (2018-2020), waarin hij nieuwe manieren van interactie met publiek en het effect van dans op mensen onderzocht. 

Connor studeerde dans en compositie aan het Purchase Conservatory of Dance in New York, waarna hij zich sinds 2012 als onafhankelijk danskunstenaar heeft ontwikkeld onder de vleugels van Dansateliers in Rotterdam. In 2019 kreeg hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen toegekend, waarmee hij een productiebudget van 10.000 euro won om zijn nieuwe werk Pilot PC te kunnen maken.

“Connor Schumacher zoekt in het werk steeds meer contact met het publiek. De voorstellingen zijn spannend, zoeken interactie en tonen de menselijke maat, waarin de diepe connectie leidend is. Deze maker weet als geen ander het publiek met een andere bril te laten kijken naar dans en laat het publiek doorvoelen wat dans kan betekenen.” – Juryrapport Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2019