Show menu

Ashley en Domenik werken sinds 2020 samen en hebben elkaar ontmoet tijdens het studeren. Ze herinneren zich de eerste kennismaking nog als de dag van gisteren.

Zo vertellen ze: ‘We waren beiden afval aan het oprapen toen we aan de praat raakten. Wat ons direct deed ‘klikken’ was het feit dat we beiden geïnspireerd raakten door alles wat andere mensen buiten achterlaten. Vooral het creëren van een verhaal daarachter heeft ons op die dag verbonden.” Sindsdien delen ze al hun inspiraties en creativiteit met elkaar.

Ashley Ho

Ho Yuhan Ashley (zij/haar, 1999) is een Singaporese kunstenaar die werkt vanuit het perspectief van beweging. Haar werk omvat optreden, performance maken, schrijven, grafisch ontwerp, knutselen aan geluid, filmmaken en scenografie.

Ze is momenteel o.a. bezig met vechtsporten en zorgtechnologieën. Als performer heeft Ashley ervaring met Ingrid Berger Myhre, Zarah Bracht, Ula Sickle, David Weber-Krebs, Marjolein Vogels, Coralie Vogelaar, Lee Mun Wai, Dunja Jocic, Dario Tortorelli en Keren Rosenberg. Hun eerste dichtbundel werd in 2019 gepubliceerd door Math Paper Press.

Ashley wordt ondersteund door de Singapore National Arts Council Scholarship in haar danser/maker-studie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, Nederland.

Domenik Naue

Domenik Naue (hij/hem,1998) is een transmedia kunstenaar met een achtergrond in gymnastiek, dans en theater.

Hij groeide op in Weimar, Duitsland waar hij werd omringd door vele culturele instellingen. Dit was soms intimiderend, maar het stimuleerde zijn interesse in het creëren en kunst beleven. Zijn werk(en) combineert fysieke beweging, muziekcompositie, grafisch ontwerp en videografie.

Gedurende zijn tienerjaren creëerde hij samen met zijn vrienden theatervoorstellingen in een jeugdtheater.

Domenik’s bewegingsachtergrond omvat dans-, gymnastiek- en circuspraktijken. Hij werkte als performer met artiesten als Nicole Beutler, Dunja Jocic, Keren Rosenberg, Dario Tortorelli, Corneliu Ganea, Julio Cesar Iglesias Ungo en Kazue Ikeda.