Show menu

Over
Arno Schuitemaker

De voorstellingen van Arno Schuitemaker zijn ervaringen waar je in meegezogen wordt. Ze ontstaan door telkens terug te keren naar de essentie: het lichaam, beweging, licht, muziek en geluid. Magisch qua eenvoud worden de zintuigen op scherp gezet en vormt ieder werk een unieke, bijzonder invoelbare relatie tussen de performers en het publiek.

De voorstellingen zijn tot ver over de landsgrenzen te zien en werden tot nu toe uitgevoerd in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Canada, Italië, Zwitserland, Cyprus, China, Rusland, Hongarije, Hong Kong, Polen, India en Engeland. Zowel het Duitstalige blad Tanz als het Engelse magazine Dance Europe noemden hem ‘een van de toonaangevende hedendaagse choreografen in Nederland’.

in 2016 ontving Arno Schuitemaker de 2e prijs van de jury tijdens [re]connaissance in Grenoble voor de voorstelling WHILE WE STRIVE. Eerder werd hij verkozen tot Aerowaves Priority Company en tot modul-dance artist in een project van het European Dancehouse Network (EDN).

Theater a/d Rijn en Dans Brabant begeleidde Arno Schuitemaker van 2010 tot 2013. Tijdens deze periode maakte hij onder andere The Fifteen project, waarmee hij tevens Theater a/d Rijn vertegenwoordigde tijdens de internationale Dance Roads tour.