Show menu

Over
Anton van der Sluis

In zijn werk neemt Anton de toeschouwer op speelse wijze mee om hun eigen lichamelijkheid en fantasie te herontdekken.

Anton van der Sluis volgde de Mime opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en ontwikkelde daar een fascinatie voor de (on)mogelijkheden van het lichaam. Hij is gefascineerd door hoe we mee kunnen voelen met het lichaam van een ander en door hoe een lichaam, ook woordeloos, je mee kan nemen in een verhaal of sensatie. Anton is als performer werkzaam in het gebied tussen theater en dans. Zo speelde hij o.a. in producties van Igor Vrebac (Macho Macho en OMG) en Jasper van Luijk (Happily Ever After). Via het talentontwikkelingsprogramma van Jakop Ahlbom Company begon Anton met het ontwikkelen van zijn eigen werk.

Het werk van Anton van der Sluis

In zijn werk neemt Anton de toeschouwer op speelse wijze mee om hun eigen lichamelijkheid en fantasie te herontdekken. De fysieke empathie – het meevoelen met een ander lichaam – is een belangrijk gegeven in het werk van Anton. Door de precisie in de beweging en vervreemdende transformaties, nodigt Anton de toeschouwer uit om hun eigen lichamelijkheid te voelen en zich te verwonderen over de (on)mogelijkheden van het lichaam. 

In zijn werk wil Anton graag het lichaam van het publiek aanspreken, maar ook hun fantasie en spelende kant, de zogenaamde homo ludens (speelse/spelende mens); de kinderlijke verwondering, het meegaan in niet bestaande situaties en verhalen en het ontdekken van nieuwe dingen. Anton verbeeldt op poëtische wijze de pogende en soms falende mens, wat zijn werk niet alleen komisch maakt, maar ook tragisch in zijn herkenbaarheid. Theater en dans zijn voor hem manieren om uit onze dagelijkse automatische piloot te komen en een ruimte te creëren voor spel en verwondering.

Mind the Body

MIND THE BODY is een fysieke solovoorstelling van Anton van der Sluis over de scheiding en de verbinding tussen het hoofd en het lichaam.

In februari 2021 deed Anton een residentie bij Theater a/d Rijn in Arnhem en onderzocht hij het idee van de Homo Ludens. Tijdens Moving Futures Festival 2021 gaf hij een kijkje achter de schermen van deze residentie.

Contactpersonen

Peter Hendrikx

Directeur

peter@
theateraanderijn.nl