Show menu

Over
Amy Croqué

Amy Croqué studeerde Algemene Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en specialiseerde zich in cultureel ondernemerschap, branding, citymarketing en erfgoed. Haar eindonderzoek bracht haar naar Arnhem en daar bleef ze. Amy is van jongs af aan gegrepen door hiphop: de muziek, cultuur en manier van leven. Het is haar manier van leven.

Theater a/d Rijn begeleidt Amy in haar ontwikkeling als curator en programmamaker. In 2019 was ze ambassadeur van Gelderland Herdenkt en werd ze genomineerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds voor bijzondere prestaties in de Urban Arts scene. Daar werd ze geprezen voor de manier waarop zij jongeren inspireert. Amy zet zich in om lokaal hiphoptalent een podium te geven in Arnhem en omstreken. Dat doet ze onder andere met initiatieven zoals Operation Beats en Operation Windows, en programma’s als co-founder bij de HipHopHub. In 2023 is Amy bij Theater a/d Rijn gestart met Operatie Oost, een nieuwe methode voor culturele instellingen om samen met lokale communities te werken aan een duurzaam beleid rondom inclusieve programmering, marketing, publieks- en talentontwikkeling. Het geeft jonge makers tussen de 16 en 28 jaar, in de breedste zin van het woord, de tools en een plek waar zij de ruimte en middelen krijgen om zichzelf te ontwikkelen.

Daarnaast is ze lid van de Programmaraad van Theater a/d Rijn en wil ze met deze rol kunst zo (fysiek) toegankelijk mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen.

‘Kunst opent kamertjes in je hoofd, het is de beste therapie ever.’- Amy Croqué

Contactpersonen

Eylül Fidan Akıncı

Huisdramaturg

eylul@
theateraanderijn.nl