Show menu

Over
Amy Croqué

Amy Croqué studeerde Algemene Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en specialiseerde zich in cultureel ondernemerschap, branding, citymarketing en erfgoed. Haar eindonderzoek bracht haar naar Arnhem en daar bleef ze. Amy is van jongs af aan gegrepen door hiphop: de muziek, cultuur en manier van leven. Het is haar manier van leven.

Theater a/d Rijn begeleidt Amy in haar ontwikkeling als curator en programmamaker. Als programmamaker zet ze zich in om lokaal hiphoptalent een podium te geven in Arnhem en omstreken. Dat doet ze onder andere met eigen initiatieven zoals Operation Beats en Operation Windows en programma’s als co-founder bij de HipHopHub.

Daarnaast is ze lid van de Programmaraad van Theater a/d Rijn en wil ze met deze rol kunst zo (fysiek) toegankelijk mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. De Wijkjury is een van de projecten die daar ook bij aansluit en waar ze projectleider van is. Naast deze rollen is Amy ambassadeur van Gelderland Herdenkt en was ze een van de genomineerden voor de Gelderse Bokaal 2019, een prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor bijzondere prestaties in de Urban Arts scene. Daar werd ze geprezen voor de manier waarop zij jongeren inspireert.

‘Kunst opent kamertjes in je hoofd, het is de beste therapie ever.’- Amy Croqué

Contactpersonen

Peter Hendrikx

Directeur

peter@
theateraanderijn.nl