Show menu
Beeld: Valerie Spanjers

Koekoeksnest (10+)

Een abnormaal vrolijke voorstelling over opgroeien in een ongewoon gezin. 

Twee zusjes rennen het klaslokaal in. Nim en Saffa heten ze. Ze hebben een probleem, want: hun moeder zit op het dak van de school. Ze wil niet meer naar beneden komen en zingt aan één stuk door liedjes van The Beatles. Ze zit daar wel lekker. 

Nim is het zat: mama doet vaker rare dingen maar dit gaat echt te ver. “Laat de politie mama maar in een gekkenhuis stoppen! Dan kunnen wij lekker naar een pleeggezin met normale mensen.” Saffa is het niet met haar eens: mama is dan misschien een beetje gek, maar wel heel lief. Is het nou echt zo erg om een moeder op het dak te hebben? Je kan toch beter bij je eigen gekke moeder wonen dan bij een pleeggezin?

Terwijl wijkagenten en bezorgde buurvrouwen druk door de gangen lopen, gaan Nim en Saffa met de klas in gesprek. Wat betekent het om ‘gek’ te zijn? Zijn zij zelf wel zo normaal? Of heeft mama gelijk en is het dak de beste plek om te zijn? Moeten ze eigenlijk niet gewoon naast haar gaan zitten?

Een abnormaal vrolijke voorstelling over opgroeien in een ongewoon gezin. Want wat is eigenlijk het verschil tussen normaal en niet normaal?

Credits

De schoolvoorstelling Koekoeksnest (10+) is een coproductie tussen Theater a/d Rijn, Theater Oostpool en Theater Sonnevanck.

Credits

Concept & tekst
Nina van Tongeren

Regie

Talla Dirkzwager

Spel

Rosa Kreulen en Susannah El Mecky

Productie

Theater a/d Rijn, Theater Oostpool en
Theater Sonnevanck