Show menu
De Nieuwe Oost
 

De Nieuwe Oost

Theater aan de Rijn is onderdeel van Productiehuis De Nieuwe Oost, een onbegrensd productiehuis in Oost-Nederland. 

De Nieuwe Oost is er voor makers: voor theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten. Of je het nu kunst of cultuur noemt en of je dat met of zonder hoofdletters schrijft, het gaat erom dat het anderen raakt, dat het jou raakt. Daarom ondersteunt De Nieuwe Oost makers die groot durven dromen en de stappen willen zetten om die dromen waar te maken.

De Nieuwe Oost biedt een plek waar mag worden geëxperimenteerd en een platform waar makers elkaar kunnen ontmoeten. De Nieuwe Oost coacht makers bij de ontwikkeling van een zelfstandig beroepspraktijk. Niet gedacht vanuit de afzonderlijke disciplines, maar vanuit de ambitie om te creëren en de drang om te vernieuwen. De Nieuwe Oost denkt niet in hokjes.

De makers van De Nieuwe Oost staan middenin de samenleving. Ze geven workshops in asielzoekerscentra, verzorgingshuizen en op scholen. Ook organiseert De NIeuwe Oost makersmeet-ups, open repetities, debatten met wetenschappers en maatschappelijke organisaties. We publiceren boeken, releasen muziek en bedenken, maken en organiseren festivals, voorstellingen en concerten.

De Nieuwe Oost is nieuw maar niet zonder geschiedenis. De Nieuwe Oost is ontstaan uit de drie succesvolle productiehuizen in Oost-Nederland: Generale Oost uit Arnhem, productiehuis Oost-Nederland uit Deventer en Wintertuin uit Nijmegen. Samen hebben ze een enorm netwerk en de slagkracht om te doen waar ze voor staan: onderzoekende, onbegrensde kunstenaars de ruimte geven. Want zij zijn de smaakmakers van de toekomst.

lees meer over De Nieuwe Oost op www.denieuweoost.nl
 
Nieuwe Oogst

Loading...