Show menu

Wij zijn onderdeel van De Nieuwe Oost

De Nieuwe Oost is er voor makers die groot durven dromen en de stappen willen zetten om die dromen waar te maken. Voor theatermakers, choreografen, schrijvers, muzikanten en kunstenaars die wars zijn van hokjes en het experiment niet schuwen.

De Nieuwe Oost coacht makers bij de ontwikkeling van een zelfstandig beroepspraktijk en biedt een plek waar geëxperimenteerd kan worden. Daarnaast beschikken zijn over een platform en netwerk waar makers elkaar kunnen ontmoeten en kruisbestuiving plaats kan vinden. Niet gedacht vanuit afzonderlijke disciplines, maar vanuit de ambitie om te creëren en de drang om te vernieuwen.

De makers van De Nieuwe Oost staan middenin de samenleving. Ze geven workshops in asielzoekerscentra, verzorgingshuizen en op scholen. Ook organiseert De Nieuwe Oost makersmeet-ups, open repetities, debatten met wetenschappers en maatschappelijke organisaties. Ze publiceren boeken, releasen muziek en bedenken, maken en organiseren festivals, voorstellingen en concerten.

De Nieuwe Oost werkt vanuit drie steden, met elk een eigen team: Deventer (popmuziek), Arnhem (theater & dans) en Nijmegen (literatuur). Samen hebben ze een enorm netwerk en de slagkracht om te doen waar ze voor staan: talentvolle kunstenaars de ruimte geven. Want zij zijn de smaakmakers van de toekomst.

Lees meer over De Nieuwe Oost

Theater a/d Rijn is onderdeel van productiehuis en ontwikkelinstelling De Nieuwe Oost, en dé thuisbasis voor de talentontwikkeling van theater- en dansmakers. Theater a/d Rijn is de plek waar veelbelovende makers artistiek onderzoek doen en performances en voorstellingen produceren, begeleidt door een professioneel en coachend team.

Aankomende evenementen

Werk mag radicaal zijn, grenzen verleggen, uitdagen en ongemakkelijk aanvoelen. Maar hoe kunnen we het uiterste van onszelf en elkaar vragen, en ondertussen onze grenzen blijven bewaken en daar met respect voor elkaar mee omgaan?

Genre: Netwerk
Thema: Zenuw van de tijd

Je zult maar opgroeien in een digitale metamoderne post-truth surveillancekapitalistische consumentensamenleving. Zoals Anne.

Genre: Literatuur, Theater
Thema: Te gast