Show menu

Ons talentprogramma

Theater a/d Rijn heeft een aantrekkelijk talentontwikkelingsprogramma. Wij bieden nieuwe makers de ruimte en een brave space om zich verder te ontwikkelen. Ook dagen wij ze uit na te denken over wat ze maken en vooral: waarom.

Niet alleen zorgen we voor goede artistieke en zakelijke begeleiding, ook profiteren makers – doordat we zijn aangesloten bij De Nieuwe Oost – van ons grote netwerk met makers en andere professionals uit verschillende disciplines. Samen zoeken we naar passende verbindingen. In Theater a/d Rijn beschikken we over het volledig geoutilleerde theater dat voorzien is van een tension grid en een inschuifbare tribune heeft, om zo flexibel mogelijk te kunnen werken.

Zowel startende makers als mid-careers die nieuwe stappen willen zetten of een andere richting in willen slaan, kunnen bij ons talentprogramma terecht.

Hoe we werken

Startende maker
Startende makers kunnen bij ons rekenen op intensieve begeleiding. We merken dat programmeurs, podia en grote theatergezelschappen vaak niet de middelen of tijd hebben om makers net zo intensief te begeleiden als wij dat doen. Ook hebben makers bij ons profijt van een groot professioneel netwerk dat zich niet enkel binnen de eigen discipline afspeelt maar daar ook buiten treedt.

Mid-career
Ook mid-careers kunnen zich bij ons verder ontwikkelen. Wij zien dat makers die al wat verder op weg zijn in hun carrière vaak tussen wal en schip vallen bij subsidies, ontwikkelkansen en aandacht bij publiek en pers. Wij willen hen de aandacht geven die ze verdienen. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid nieuwe makers te begeleiden en zich omgekeerd te laten voeden door de nieuwe generatie.

Wat wij bieden
Wij bieden makers artistieke begeleiding en zorgen dat ze zakelijk goed worden klaargestoomd. Denk daarbij aan:

  • coaching bij de totstandkoming van nieuw eigen werk;
  • ruimte voor repetities en onderzoekresidenties;
  • maken van eigen voorstellingen
  • performances in producties en programma’s op evenementen;
  • lesgeven in workshopprogramma’s;
  • advies en vertegenwoordiging op zakelijk vlak, zoals hulp bij de marketing en het werken met opdrachtgevers; 
  • delen van ervaringen met andere disciplines en de mogelijkheid tot co-creaties;
  • introductie in onze netwerken, zoals onze samenwerking in Oost-Nederland voor jeugdtheater of de Hiphophub.

Hoe wij werken
Ieder talent heeft andere behoeften. Wij kijken naar de ondersteuning die voor de maker relevant is. Het maken van een voorstelling kan een doel zijn, maar dat hoeft niet. Onderzoeken, performen, workshops geven en opdrachten uitvoeren; allemaal zijn dat activiteiten die zeer zeker bijdragen aan een duurzame zelfstandige beroepspraktijk. Dus ook daar zetten we op in. Wanneer een maker het ontwikkelprogramma heeft afgerond, blijven we met diegene in contact. Zo kunnen oud-makers ons altijd benaderen met een idee voor een project en blijven wij hen betrekken bij onze activiteiten. 

Interesse in ons talentprogramma?

Je bent altijd van harte welkom onze programma’s, voorstellingen en evenementen te bezoeken. Ook zo kun je onze makers ontmoeten en meer informatie inwinnen. Er zijn verschillende mogelijkheden om ons te leren kennen:

  • Je kunt onze programma’s, voorstellingen en evenementen bezoeken en daar in gesprek raken met onze makers. Bekijk hier onze agenda.
  • Je kunt contact met ons opnemen en je interesse laten blijken voor een traject. Wij proberen dan zo snel mogelijk je mail te beantwoorden.

Wij maken graag kennis met jou en je werk en beslissen op basis daarvan of we je uitnodigen voor een gesprek. 

Heb je andere vragen, wil je met ons samenwerken, of wil je meer uitleg over onze trajecten? Schroom ook dan niet te mailen of telefonisch contact op te nemen.

Ook voor makers

We weten hoe belangrijk het is om als beginnende maker naast het creëren van eigen werk, ook veel werk van anderen te zien. Dit stimuleren we graag. Daarnaast vinden we het belangrijk dat makers zich in ons theater thuis voelen.

Alle kleine en middelgrote makers en gezelschappen binnen de podiumkunsten (dans, theater & performance) kunnen dan ook onze voorstellingen tegen gereduceerd tarief bezoeken. Met de code thuisvoormakers koop je je tickets voor € 5,00.