Show menu

Kom bij de familie

Theater a/d Rijn heeft een aantrekkelijk talentontwikkelingsprogramma. Wij bieden je als nieuwe maker de ruimte en een brave space om je verder te ontwikkelen. Ook dagen wij je uit na te denken over wat je maakt en vooral: waarom.

Niet alleen zorgen we voor goede artistieke en zakelijke begeleiding, ook profiteer je – doordat we zijn aangesloten bij De Nieuwe Oost – van ons grote netwerk met makers en andere professionals uit verschillende disciplines. Samen zoeken we naar passende verbindingen. In Theater a/d Rijn beschikken we over het volledig geoutilleerde theater dat voorzien is van een tension grid en dat een inschuifbare tribune heeft, om zo flexibel mogelijk te kunnen werken.

Je kunt bij ons talentprogramma terecht als startende maker, maar ook als mid-career als je nieuwe stappen wil zetten of een andere richting in wil slaan.

Startende maker
Als startende maker bij ons kun je rekenen op intensieve begeleiding. We merken dat programmeurs, podia en grote theatergezelschappen vaak niet de middelen of tijd hebben om makers net zo intensief te begeleiden als wij dat doen. Ook heb je bij ons profijt van een groot professioneel netwerk dat zich niet enkel binnen de eigen discipline afspeelt maar daar ook buiten treedt.

Mid-career
Ook als mid-career kun je je bij ons verder ontwikkelen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid nieuwe makers te begeleiden en je omgekeerd te laten voeden door de nieuwe generatie. Wij zien dat makers die al wat verder op weg zijn in hun carrière vaak tussen wal en schip vallen bij subsidies, ontwikkelkansen en aandacht bij publiek en pers. Wij willen je de aandacht geven die je verdient. 

Wat wij bieden
Wij bieden je artistieke begeleiding en zorgen dat je zakelijk goed wordt klaargestoomd. Denk daarbij aan:

 • coaching bij de totstandkoming van nieuw eigen werk;
 • ruimte voor repetities en onderzoekresidenties;
 • maken van eigen voorstellingen
 • performances in producties en programma’s op evenementen;
 • lesgeven in workshopprogramma’s;
 • advies en vertegenwoordiging op zakelijk vlak, zoals hulp bij de marketing en het werken met opdrachtgevers; 
 • delen van ervaringen met andere disciplines en de mogelijkheid tot co-creaties;
 • introductie in onze netwerken, zoals onze samenwerking in Oost-Nederland voor jeugdtheater of de Hiphophub.

Hoe wij werken
Ieder talent heeft andere behoeften. Wij kijken naar de ondersteuning die voor jou relevant is. Het maken van een voorstelling kan een doel zijn, maar dat hoeft niet. Onderzoeken, performen, workshops geven en opdrachten uitvoeren, allemaal zijn dat activiteiten die zeer zeker bijdragen aan een duurzame zelfstandige beroepspraktijk. Dus ook daar zetten we op in. Wanneer je het ontwikkelprogramma hebt afgerond, blijven we met je in contact. Zo kun je ons altijd benaderen met een idee voor een project en blijven wij jou betrekken bij onze activiteiten. 

Fotograaf: Edwin Smits

Aanmelden

Aanmelden
Heb je interesse in ons talentprogramma? Je bent altijd van harte welkom onze programma’s, voorstellingen en evenementen te bezoeken. Ook zo kun je onze makers ontmoeten en meer informatie inwinnen. Er zijn verschillende mogelijkheden om ons te leren kennen:

 • Je kunt onze programma’s, voorstellingen en evenementen bezoeken en daar in gesprek raken met onze makers. Bekijk hier onze agenda.
 • Je kunt je aanmelden voor Uurtje Oost. Daar ontmoet je onze makers en medewerkers.
 • Je kunt contact met ons opnemen en je aanmelden voor een traject. Je krijgt dan een uitnodiging voor een van de Nieuwe-Makersmeetings in Theater a/d Rijn.

Wij maken graag kennis met jou en je werk en beslissen op basis daarvan of we je uitnodigen voor een gesprek. 

Heb je andere vragen, wil je met ons samenwerken, of wil je meer uitleg over onze trajecten? Schroom ook dan niet te mailen of telefonisch contact op te nemen.

Nieuwe-Makersmeeting

Ben jij theater- of dansmaker? Theater a/d Rijn helpt je graag om jouw artistieke plannen aan te scherpen en tips te geven voor het realiseren hiervan. Tijdens onze Nieuwe-Makersmeetings krijg jij als maker de kans om je idee te pitchen, vragen te stellen en kennis te maken met het team van Theater a/d Rijn.

Wil jij maker worden? Kom dan langs bij onze meetings. Aanmelden en meer informatie kun je opvragen door een mailtje te sturen naar Mabel van Hunnik. Vermeldt in je mail wat je wilt maken, waarom je het wilt maken, hoe je jouw plan wilt realiseren, voor wie je het wil maken en wat jouw plan relevant maakt.

Ook voor makers

We weten hoe belangrijk het is om als beginnende maker naast het creëren van eigen werk, ook veel werk van anderen te zien. Dit stimuleren we graag. Daarnaast vinden we het belangrijk dat makers zich in ons theater thuis voelen.

Alle kleine en middelgrote makers en gezelschappen binnen de podiumkunsten (dans, theater en performance) kunnen dan ook onze voorstellingen tegen gereduceerd tarief bezoeken. Met de code thuisvoormakers koop je je tickets voor € 5,00.