Show menu

Beloftevolle generatie

Bij Theater a/d Rijn bieden we ruimte aan makers uit de dans-, theater- en bredere podiumkunsten die zich verder willen ontwikkelen of een nieuwe richting willen inslaan. Wij begeleiden deze generatie beloftevolle makers in een traject om hun eigen werk verder te onderzoeken en een eigen verhaal neer te zetten om hiermee een zelfstandige beroepspraktijk op te zetten.

Onze makers onderzoeken, creëren én tonen in Theater a/d Rijn. Van residenties en work in progress, tot premières en samenwerkingsprojecten. Vanuit thuishaven Arnhem trekken ze vervolgens het land in met theatertours, performance-installaties of werk dat onderdeel van een expositie of festival is. We maken de cirkel rond doordat onze makers later, na het uitstromen, weer bij ons terugkomen. In een verder ontwikkelde rol van maker, maar bijvoorbeeld ook als coach of dramaturg.

Naast het begeleiden op artistiek vlak, begeleiden we ook in ontwikkeling op andere gebieden. Zo ondersteunen we zakelijke helden in de cultuursector binnen project De Generator en doen we intern aan talentontwikkeling: stagiairs en (freelance) medewerkers krijgen kansen om door te groeien of terug te keren als vaste collega.

Interesse in onze voorstellingen?

Speciaal voor programmeurs, theaters en festivals bundelen we het aanbod van onze theater- en dansproducties in onze verkoopbrochure. Bekijk hier het aanbod.

Netwerkorganisatie De Nieuwe Oost

Samen met makers van Wintertuin in Nijmegen en BRUT in Deventer vallen de makers van Theater a/d Rijn als zwerm onder de vleugels van netwerkorganisatie De Nieuwe Oost. Hierdoor zijn we onderdeel van een groot netwerk van makers en professionals binnen de culturele sector.