Show menu

Generatie beloftevolle makers

Bij Theater a/d Rijn bieden we ruimte aan makers uit de dans-, theater- en bredere podiumkunsten die zich verder willen ontwikkelen of een nieuwe richting willen inslaan. Wij begeleiden deze generatie beloftevolle makers in een traject om hun eigen werk verder te onderzoeken en een eigen verhaal neer te zetten om hiermee een zelfstandige beroepspraktijk op te zetten.

Onze makers onderzoeken, creëren én tonen in Theater a/d Rijn. Van work in progress en Uurtjes Oost, tot premières en samenwerkingsprojecten. Vanuit thuishaven Arnhem trekken ze vervolgens het land in met theatertours, performance-installaties of werk dat onderdeel van een expositie of festival is. We maken de cirkel rond doordat onze makers later, na het uitstromen, weer bij ons terugkomen. In een verder ontwikkelde rol van maker, maar bijvoorbeeld ook als coach of dramaturg.

Naast het begeleiden op artistiek vlak, begeleiden we ook in ontwikkeling op andere gebieden. Zo ondersteunen we zakelijke helden in de cultuursector binnen project De Generator en doen we intern aan talentontwikkeling: stagiairs en (freelance) medewerkers krijgen kansen om door te groeien of terug te keren als vaste collega.

Huidige makers

Huidige makers die aangesloten zijn bij Theater a/d Rijn zijn Alioune Diagne, Amy Croqué, Booi Kluiving, Ludwig Bindervoet, Merel Severs, Ruben Chi en Wensley Piqué. Bekijk hier het hele overzicht van onze makers.

Samen met makers van Wintertuin in Nijmegen en BRUT in Deventer vallen zij als zwerm onder de vleugels van netwerkorganisatie De Nieuwe Oost. Hierdoor zijn we onderdeel van een groot netwerk van makers en professionals binnen de culturele sector.

Interesse in onze voorstellingen?

Speciaal voor programmeurs, theaters en festivals bundelen we het aanbod van onze theater- en dansproducties in 2022-2023 én 2023-2024, inclusief de schoolvoorstelling Koekoeksnest (10+) die in samenwerking met Theater Oostpool en Theater Sonnevanck wordt ontwikkeld. Bekijk hier het aanbod.

Oud-makers

Makers die hen voorgingen bij Theater a/d Rijn zijn onder andere de Arnhemse Meisjes, MAISON the FAUX, Jasper van Luijk (SHIFFT Utrecht), Mart van Berckel (NNT) en Tim Hammer.