Show menu

Contactgegevens

Bezoekadres:
Bartok Park, Arnhem (schuin tegenover Rozet)

Adres kantoor/artiesteningang:
Rijnstraat 42, 6811 EX Arnhem

Voor marketing, kaartverkoop en persaanvragen: publiciteit@theateraanderijn.nl of 026 303 3420 (maandag t/m donderdag tussen 10:00-16:30 en op voorstellingsdagen vanaf 1 uur voor aanvang). Onze perskit is hier te vinden. Zijn we telefonisch niet bereikbaar? Stuur dan een mailtje.

Voor productie en techniek: techniek@theateraanderijn.nl of 026 3511911 (maandag t/m donderdag van 10:00 -16:30). Voor alle overige vragen: info@theateraanderijn.nl.

Wil je bij ons een ruimte huren? Vul dan dit formulier in. Wij nemen contact met je op. Neem voor meer informatie contact op met Daphne van Koeveringe.

De foyer en kassa zijn een half uur voor aanvang van de voorstellingen geopend. Emailadressen van onze medewerkers vind je hier.

Bestuur en Raad van Toezicht

Stichting Podium Theater aan de Rijn

Stichting Podium Theater aan de Rijn (kvk: 58759220 | RSIN: 8531.69.408) volgt de Code Cultural Governance. Peter Hendrikx is directeur-bestuurder. Stichting Podium Theater aan de Rijn en Stichting Productiehuis Theater aan de Rijn hebben een ANBI status.

Download hier het activiteitenverslag en hier de jaarrekening van Stichting Podium Theater aan de Rijn van 2023.

Stichting Productiehuis Theater aan de Rijn

Stichting Productiehuis Theater aan de Rijn (kvk: 09122172) volgt de Code Cultural Governance.

De Raad van Toezicht voor beide stichtingen bestaat uit Sharon de Randamie, Bert Krikke, Helleke van den Braber en Siart Smit. Onze raadsleden ontvangen geen beloning voor hun taken. Het bestuur wordt gevormd door Peter Hendrikx en Frank Tazelaar.

Download hier de jaarrekening inclusief bestuursverslag van Stichting Productiehuis Theater aan de Rijn van 2023. Het jaarverslag van Stichting De Nieuwe Oost is te vinden op de website van De Nieuwe Oost.

Veilig werken protocol

Wij vinden geestelijke en fysieke veiligheid op de werkvloer belangrijk. Als onderdeel van De Nieuwe Oost hebben we hiervoor een protocol en een statement opgesteld. Bekijk hier het statement en hier het protocol.

Mores.online Ook ondersteunen we Mores.online. Het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de podiumkunsten-, televisie- en filmsector.

Gedragscodes

Theater a/d Rijn onderschrijft verschillende codes in haar werkwijze. Hieronder lees je hier meer over.

Fair Practice Code

Theater a/d Rijn onderschrijft de Fair Practice code. We volgen de cao Toneel en Dans. Omdat we met jonge makers werken hebben we een voorbeeldfunctie op het gebied van goed werkgeverschap en honorering. Als NAPK-lid blijven we op de hoogte van regels, richtlijnen en ontwikkelingen en geven deze kennis door in de keten. Als lid van het vlakkevloeroverleg maken we dit onderwerp doorlopend een gedeelde verantwoordelijkheid.

Naast Fair Pay hechten we bijzondere waarde aan de pijlers duurzaamheid en solidariteit. We maken het tot een gedeelde verantwoordelijkheid om makers te laten groeien in hun ondernemerschap. Door duurzame afspraken met gezelschappen, makers en producenten kunnen zij jaarlijks terugkeren met nieuwe producties en zo een publiek opbouwen. Transparantie is ook een kernwoord: dit zie je bij ons bijvoorbeeld terug in de afstemming met het Stadstheater.

Governance Code Cultuur

Theater a/d Rijn werkt met een Raad van Toezicht model. Er is een statutenwijziging doorgevoerd waardoor het model en de verhouding bestuur / RvT conform de code is. Er is geen belangenverstrengeling en een goede mix van kennis en expertise in de raad aanwezig. In 2021 stelden we een gefaseerd rooster van aftreden en rvt-reglement op.

Momenteel is er één vacature voor een algemeen lid van de Raad van Toezicht. Bij werving zoeken we een diverse samenstelling in leeftijden, genders en (culturele) achtergronden.

Code Diversiteit & Inclusie
De meerstemmigheid van ons programma blijft de komende jaren onverminderd belangrijk en inherent aan de artistieke lijn. Door onze werkwijze met de Programmaraad en het betrekken van hun netwerken is dit gewaarborgd. De commissie van Fonds Podiumkunsten heeft eerder expliciet waardering uitgesproken voor de initiatieven die we nemen om een cultureel divers publiek te betrekken en bereiken: ‘Zij verwacht dat de programmaraad daadwerkelijk buiten het standaard aanbod zal kijken en daardoor een andere programmering weet te presenteren. De commissie verwacht dat hierdoor groepen in Arnhem bereikt gaan worden die minder vanzelfsprekend het theater bezoeken.’

We maken ons wervingsbeleid inclusiever, werken aan inclusievere vacatureteksten en inventariseren alternatieve wervingskanalen. Bij hogere functies (RvT) betrekken we wervingsbureau Colourful People.

Theater a/d Rijn is dan ook aangesloten bij het Charter Diversiteit.