Show menu
Booi Kluiving - Let's Play nagesprek - foto Steven Ligthert

Een nieuwe beleving van het theater

Op zoek naar een educatief programma rondom actuele thema’s zoals racisme, eenzaamheid en internetcultuur? Of een kijkje nemen bij repetities en work in progress in het theater?

We bieden voorstellingen en workshops in het theater en op scholen. We dagen jongeren uit om zich vanuit verschillende perspectieven in te leven in maatschappelijke thematieken. Onze makers creëren als peers een veilige sfeer voor inspiratie en verbinding met de jongeren. We richten ons op diverse doelgroepen: jongeren van 12-18 jaar in het VO en studenten van het MBO en HBO.

Samen met makers van De Nieuwe Oost theater & dans ontwikkelen we educatieprogramma’s in Theater a/d Rijn. We bieden bieden voorstellingen, lesbrieven, workshops, rondleidingen en speciale ontmoetingen. Daarnaast programmeren we ieder seizoen verschillende voorstellingen die geschikt zijn voor scholen en opleidingen. Ook kun je contact met ons opnemen voor een programma op maat.

Voorstellingen en workshops

De Nieuwe Oost | Theater & dans ontwikkelt met haar dans- en theatermakers voorstellingen en workshops in Theater a/d Rijn, geschikt voor leerlingen van het VO, MBO en HBO. Download hier de educatiebrochure met het voorstellings- en workshopaanbod in seizoen 2021-2022.

Voorstellingen in Theater a/d Rijn

In ons theater zijn in seizoen 2021-2022 zijn de volgende voorstellingen en events interessant voor jongeren en klassen. Je kunt deze voorstellingen met de klas tegen een kortingstarief bezoeken. Let op: reserveer op tijd!

Het kortingstarief voor scholieren, studenten en CJP-pashouders is €9,-. Studenten van kunstenopleidingen aan ArtEZ en ROC Rijnijssel betalen €5,-. Het is mogelijk met de CJP-pas te betalen.

Een muzikale dansvoorstelling over macht, manipulatie en volgzaamheid.

Genre: Dance on Mute, Dans, Language no problem
Thema: Zenuw van de tijd, Identiteit, Maatschappelijk

Club Guy & Roni invites zet in de kleine zaal groot (internationaal) talent in de spotlights.

Genre: Interdisciplinair, Dans
Thema: Urban, Experimenteel, Identiteit

Meer informatie?

Wij werken vaak samen met docenten voor een programma op maat. Een rondleiding backstage, het bijwonen van repetities en een nagesprek met makers behoort tot de mogelijkheden. Neem voor meer informatie of een programma op maat contact op met Eve Hopkins.