Show menu


De komende editie van de Arnhemse Uitnacht gaat door op 3 september 2021! De Arnhemse Uitnacht is een avond vol kunst, cultuur en uitgaan. Op vele locaties en in verschillende horecazaken in de stad kan het publiek beleven wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan. Het programma van de Arnhemse Uitnacht bestaat uit voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen. Onderdeel van de Arnhemse Uitnacht is de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats in de binnenstad en is gratis toegankelijk.

Meer informatie is te vinden op www.arnhemseuitnacht.nl

Programma van Theater a/d Rijn op de Arnhemse Uitnacht

The Jam 2021 – Locatie: Benedenzaal Theater a/d Rijn

Tijdens The Jam gaan jonge, gepassioneerde creatievelingen (16-36 jr) vanuit verschillende kunstdisciplines de ontmoeting met elkaar aan. De deelnemers gaan, onder begeleiding van Davey Bakker en Ivo Rodrigues, aan de slag met het thema RE CON ACT. Het resultaat presenteren zij tijdens de Arnhemse Uitnacht in Theater a/d Rijn.

Mart van Berckel – Locatie: Bovenzaal Theater a/d Rijn

Theatermaker en regisseur Mart van Berckel is één van de makers van De Nieuwe Oost. Tijdens de Arnhemse Uitnacht gaat hij, samen met performance artist Emma Berentsen, in gesprek over het maken van een voorstelling. Heb jij altijd al willen weten hoe een voorstelling ontstaat, van idee tot scenografie tot eindproduct? Mart vertelt met passie over zijn ervaring en vak.

Operation Windows – Startpunt: De steeg achter Theater a/d Rijn (ingang Rijnstraat)

Tijdens Operation Windows neemt Amy Croqué, (o.a. Programmaraadslid bij Theater a/d Rijn) je mee door arnhem. Tijdens een wandeling langs verschillende windows zie je optredens van diverse makers uit de Arnhemse hiphop scene. De wandeling wordt begeleid door gidsen uit de scene en via silent disco headphones maken we de verbinding. De wandeling start in de steeg achter Theater a/d Rijn en gaat langs Focus en eindigt in de 7straatjes bij Jofel Vintage. 

De Analoge Meme Maker – Locatie: Rozet

Booi Kluiving maakt bij De Nieuwe Oost theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op populaire cultuur. Vanuit deze fascinatie bedacht hij De Analoge Meme Maker; een zelfgemaakte technologische kast die het hele proces van het maken van internet memes analoog maakt. In Rozet krijg jij de kans om zelf met De Analoge Meme Maker aan de slag te gaan!

Ruben Chi & Phion – Locatie: Muzenzaal, Musis

Choreograaf Ruben Chi en Phion slaan de handen in één tijdens de Arnhemse Uitnacht. In een grensverleggende performance laten urban dansers en musici van Phion zich door elkaar inspireren. Twee bevlogen werelden, een pure live beleving die schuurt én samenbrengt. Deze bijzondere samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door productiehuis De Nieuwe Oost.Bekijk het hele programma van de Arnhemse Uitnacht