Show menu

Aangrijpend theater over de vrijheid van meningsuiting en religieuze intolerantie

Genre: Poppenspel, Theater
Thema: Spiritualiteit, Identiteit, Maatschappelijk

Mijn Vader. Een absurd, grappig en ontroerend verhaal over het missen van een dierbare.

Genre: Theater
Thema: Familie

Open repetitie van De Memers; Kluiving onderzoekt deze grappige plaatjes die zich razendsnel verspreiden via reddit, facebook en instagram en maakt de vertaalslag naar het theater.

Genre: Theater
Thema: Actualiteit, Zenuw van de tijd, De Nieuwe Oost

Dit is het verhaal van een jongen die plotseling begon te zinken – en de mensen die hem zagen gaan.

Genre: Theater
Thema: Identiteit
DANCE FLAVOURS PERFORMANCE NIGHT

Een podium voor werk in verschillende stadia van het dansproces: van work in progress tot herneming.

Genre: Dans, Language no problem
Thema: Echt Ernems, The Future Is Female, Work In Progress, Jonge makers

Zenuwslopend is een speelse, muzikale, beeldende voorstelling vol verdriet, optimisme en levenslust.

Genre: Theater
Thema: Existentieel

Een nieuwe definitie van seksualiteit door 7 vrouwen, 6 föhns, 2 plastic schelpen en een tillift

Genre: Theater
Thema: The Future Is Female, Work In Progress, De Nieuwe Oost, Maatschappelijk

Een voorstelling over de kunst van het memen.

Genre: Theater
Thema: Actualiteit, Zenuw van de tijd, De Nieuwe Oost

(NL) Een poëtisch performance-concert over liefde en migratie gezongen in het Spaans, Nederlands en Engels. (ENG) A poetic performance-concert about love and migration sang in Spanish, Dutch and English.

Genre: Muziektheater, Opera
Thema: Existentieel, Identiteit, Maatschappelijk

Danscollectief Arnhemse Meisjes neemt je in de familievoorstelling Op ‘t Randje al dansend mee door de speeltuin van het bestaan. Klim met hen op het randje en spring in de diepte van je fantasie!

Genre: Dans
Thema: Voor de hele familie, Identiteit

theAtrAAl & interActief Filosofie LAb over het bestAAn vAn fAntAsie en het verzinnen vAn de werkelijkheid

Genre: Jeugdtheater, Theater
Thema: Voor de hele familie, Identiteit

Discordia speelt: Love Sontag, deel 11 in de reeks Weiblicher Akt Wat spreekt meer tot de verbeelding en wat is ongrijpbaarder dan ‘de liefde’? Niemand weet precies wat het is en toch bepaalt het in grote mate onze levens.

Genre: Theater
Thema: Existentieel, Identiteit

Terwijl de grens tussen dier en mens, mens en robot, fantasie en feit steeds meer vervaagt, wagen zij zich onbevreesd aan de grote vraag: wat is de waarde van een mensenleven?

Genre: Theater
Thema: Identiteit, Maatschappelijk

Een bedevaart die ontspoort tot een beeldenstorm en erotisch ritueel. 

Genre: Theater
Thema: Existentieel, Spiritualiteit, Identiteit

Met de spraakmakende winnaars van afgelopen seizoen gaat het Amsterdam Fringe Festival in maart en april 2022 op tournee door Nederland. Tijdens een avondje Fringe zie je twee voorstellingen van talentvolle jonge theatermakers.

Genre: Poëzie, Interdisciplinair, Theater
Thema: Double Bill, Zenuw van de tijd, Identiteit

Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran.

Genre: Theater
Thema: Roots, Identiteit, Maatschappelijk

In Nederland gaan we er prat op een modern en vooruitstrevend land te zijn. Feministisch ook, met gelijke rechten voor mannen en vrouwen en gelijke behandeling op alle fronten. Niets is minder waar.

Genre: Theater
Thema: Zenuw van de tijd, Identiteit

Vier dolende mensen. Ze zijn op zoek naar gezelschap, erkenning, naar iemand die ze ziet. Door hun verlangen naar contact voelen ze zich gedwongen partij te kiezen: voor de een, tegen de ander. Hoe kwetsbaarder ze zich voelen, des te meer lijken ze te verharden in hun eigen gelijk, met alle extreme consequenties van dien.

Genre: Interdisciplinair, Dans, Theater
Thema: Existentieel, Identiteit

Dance Flavours Performance Night Danscollectief Arnhemse Meisjes presenteert Dance Flavours Performance Night: een podium voor werk in […]

Genre: Dans, Language no problem
Thema: Work In Progress

Furia is een niet te missen energiek, theatraal dansconcert met indringende live muziek. Het is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw. Het publiek wordt meegenomen op een moedige, poëtische en muzikale tocht langs haar diepste zielenroerselen. Op zoek naar de bevlogen basis die schuilgaat achter de emotie woede.

Genre: Interdisciplinair, Dans, Muziek, Theater
Thema: Echt Ernems, Existentieel, Identiteit

Mann Mann Mann is een intellectuele droomvlucht waarin de persoonlijke brieven van Klaus Mann eindelijk uit de vergetelheid worden getrokken, het niet-kunstzinnige zwarte schaap Monika at last haar zegje mag doen en De Toverberg dienstdoet als empathische mediator in een familieruzie.

Genre: Theater
Thema: Familie, Generaties, Maatschappelijk

Na het succes van de landelijke tournee van de wervelende collagevoorstelling Boys won’t be boys, gaan nu ook Arnhem mannen* met de billen bloot. Ze laten zien dat het stoer is om je (als man) kwetsbaar op te stellen.

Genre: Interdisciplinair
Thema: Echt Ernems, Show, Identiteit

BAAAAAA is virtuoos, bitter-komisch muziektheater over de balans tussen jezelf overschreeuwen en jezelf laten ondersneeuwen. Met een goedgebekt koor, praatgrage personages en een buitengewoon moeizame manier van communiceren.

Genre: Muziektheater
Thema: Identiteit, Maatschappelijk

Twee bekende schrijvers gaan de confrontatie aan met hun schaamte. Charlotte Van den Broeck en Arnon Grunberg waren het er snel over eens: dansen is het meest gênante dat er bestaat. Reden genoeg voor de penvrienden om uit hun comfort zone te stappen en samen een dansvoorstelling te maken. Beeldend choreograaf Nicole Beutler neemt het tweetal mee op een ontdekkingsreis door het lichaam. Van een zenuwslopend dansdebuut naar een bevrijdende conversatie tussen hoofd en lijf.

Genre: Dans
Thema: Beeldend theater, Existentieel, Identiteit

De voorstelling is half concert, half vertelling.  Yaşam is de gastheer/verteller en wordt, letterlijk ondersteund door  zijn ensemble. Het gevoel van een huiskamer of het samen zitten in een  koffiehuis… uitkijkend over de Galata brug, of over magere brug… je  kijkt naar het schip dat je leven is, en men vraagt je of je bereid bent  er de kapitein van te worden…

Genre: Interdisciplinair, Muziek, Theater
Thema: Roots, Generaties, Identiteit

Twee duetten vinden gelijktijdig plaats. Het ene duet start vanuit het thema liefde, het andere vertrekt vanuit haat. Langzaam trekken de vier dansers naar elkaar toe en gaan dan weer uit elkaar. Het publiek wordt gedwongen om te kiezen: ga je voor de liefde of kies je voor haat?

Genre: Dans, Language no problem
Thema: Spiritualiteit, Identiteit, Maatschappelijk