Show menu

Met Keti Koti, wat ‘de ketenen zijn verbroken’ betekent, herdenken we ons slavernijverleden en vieren we op 1 juli de afschaffing van de slavernij.

Thema: Keti Koti

Een nieuwe generatie makers stript dans tot de essentie.

Genre: Dans
Thema: (Be)longing, Uit eigen stad

Ontdek aanstormend theatertalent in een avondvullend programma van drie voorstellingen. 

Genre: Theater

Een muzikale migratiereis over de diepste wonden en pijn in een familie. Pijn waarover gezwegen wordt, maar die ver doorklinkt in de volgende generaties.

Genre: Theater
Thema: (Be)longing

Een performance over de geluiden en de stiltes die in onze innerlijke wereld leven. Wat als we onze onderdrukte woede de ruimte geven die het zo verlangd?

Genre: Mime, Performance
Thema: The future is female, (Be)longing

Mi Pret’i Wowo (mijn oogappel) is een duet van choreografe Junadry Leocaria en haar vader Junny Candido Maduro. De voorstelling gaat over een vader en dochter die van elkaar vervreemd zijn en door het noodlot samenkomen.

Genre: Dans
Thema: (Be)longing

We’re all alone in this together is een beeldende en muzikale voorstelling over daten en sociaal wenselijk gedrag. Met medespeler Elias De Bruyne neemt Kim Karssen je mee in explosie van fantasie die werkelijkheid lijkt- maar waarvan je gaandeweg hoopt dat het toch fantasie is.

Genre: Theater
Thema: (Be)longing

Verbonden door de kracht van de natuur.

Genre: Beeldend theater, Theater
Thema: (Be)longing, Uit eigen stad

De ontwortelde stadsmens komt in aanraking met de aarde. Ze negeert, domineert, controleert. Ze zaait, plukt en oogst. Ze graaft, zoekt en daalt af. Diep in de grond vindt ze iets dat ze lang geleden is kwijtgeraakt. 

Genre: Fysiek theater, Theater
Thema: Rat race, (Be)longing

Een theatrale installatie over het kijken naar en wegkijken van oorlog.

Genre: Theatrale installatie
Thema: Zenuw van de tijd

Een ontwapenende solo over de woekerde wereld van iemand met endometriose

Genre: Theater
Thema: The future is female, Zenuw van de tijd

Een coming of age-saga; een kaleidoscoop met kleine, grote, intens mooie en epische rotmomenten die vormend zijn voor seksuele beleving.

Genre: Theater
Thema: The future is female, Zenuw van de tijd

Je bent negentien, net op kamers, net begonnen aan een nieuwe opleiding, en opeens ben je bang. Eerst hoop je nog dat het alleen een MDMA-dip is, maar dan… dan blijf je bang.

Genre: Theater
Thema: Kopzorgen

URLAND speelt met vuur kunstmatige intelligentie (AI) en vraagt zich af wat het nog betekent om kunstenaar te zijn in digital times.

Genre: Theater
Thema: Zenuw van de tijd

TOBAN nodigt je uit om deel te nemen aan een intieme verkenning van wat het betekent om niet tot de dominante groep te behoren. Ontdek resonanties die optreden wanneer je geconfronteerd wordt met ongelijkheid en voel de impact ervan op het leven van vandaag en de generaties van morgen.

Genre: Dans
Thema: (Be)longing, Zenuw van de tijd

Circusnachten is een wonderlijk verhaal dat de werkelijkheid doet beven en angst voor de toekomst vervangt door hoop en enthousiasme. Want verhalen zullen onze toekomst bepalen; of ze nu waar zijn of niet.

Genre: Theater
Thema: The future is female, Nieuw klassiek, Uit eigen stad

Een keukentafelkomedie over een (on)doordachte kinderwens.

Genre: Theater
Thema: Kopzorgen, Zenuw van de tijd

Kunst tegen elke prijs? Het ongelooflijke leven van Brammetje Cox, in een excentrieke kunstenaarskolonie in een Brabants rijtjeshuis. BRAM: de moeder, de mythe, de tapes.

Genre: Muziektheater, Theater
Thema: Uit eigen stad

Gêneloos klimaatescapisme dat via de omweg van de schoonheid terugzoekt naar waar we het ook alweer allemaal voor doen.

Genre: Theater
Thema: Nieuw klassiek, Zenuw van de tijd

Enter the world of HOT, where two women are engaged in an intriguing conversation while walking in a picturesque park.

Genre: Performance, Dans
Thema: The future is female, Zenuw van de tijd

Club Guy & Roni vraagt dansmakers met wie het zich verwant voelt nieuw werk te maken vanuit de missie hen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

Genre: Dans

We zijn altijd op zoek. We streven naar geluk. We snakken naar liefde. We pogen. We hopen. We dromen. We wensen. We verlangen. Bij deze ben je gewaarschuwd voor de turbulentie.

Genre: Mime, Fysiek theater
Thema: Rat race, (Be)longing

Een beeldende voorstelling over het verlangen, de hunkering naar een allesverzengende eenwording en waar je eveneens gehavend wordt achtergelaten.

Genre: Fysiek theater
Thema: (Be)longing

In een winderig landschap van dansende stukken stof, plastic zakken en zwevende kubussen dwalen twee aandoenlijke figuren die het gevecht met de stevige wind al lang verloren hebben maar nooit opgeven. 

Genre: Beeldend theater

Welke natte dromen had jij vroeger? In Humbert Humbert maakt Silke de man monddood en doet een poging Lolita in al haar grilligheid haar eigen identiteit en stem (terug) te geven.

Genre: Theater
Thema: The future is female, (Be)longing, Zenuw van de tijd